Masmo, zgadzam sie w całej rozciągłośći.
Sciąganie na prawo - po wizycie w ASo
Zwiń
X
-
Sciąganie na prawo - po wizycie w ASo
Praktycznie od początku ściągało na prawo - pisałem między innymi o tym. W końcu udało mi się zgrać pasowny termin w ASO i pojechałem
Byłem umówiony na 10:00 no i oczywiście wjechałem o 10:40 - czemu nie jestem ździwiony ?
Mechanik zabrał się do roboty z wielkim znawstwem i namaszczeniem co zaowocowało tym że maszynki na koła zakładał prawie godzinę. Potem nie był w stanie zmusić komputera do współpracy-następne 20 min. Na szczęście przyszedł inny mechanik o wyższym stopniu wtajemniczenia i pomógł. Komputer był bezwzględny i wykazał że koło przednie lewe jest nachylone do środka i to sporo. Werdykt - gdzieś pan przyje****ś ( styliści ). Zrobili śmieszne minki jak zakumali że mam przebieg niecałe 2 kkm i że o ściąganiu dzwoniłem do nich dzień po wyjechaniu z salonu. Poszły w ruch klucze i po następnych 30 minutach info że zrobione. Pan w krawacie z działu serwisu zrobił jazdę próbną i zawyrokował że ok. Ucieszony , po 3 godzinach czekania, wsiadłem do samochodu i gdybym nie skontrował to faktycznie bym przyje *** tyle że prawym kołem w krawężnik. Ciągnie w prawo tak samo albo jeszcze ładniej. Dzień się już kończył więc olałem i pojadę w poniedziałek.
Obserwacje :
Może jestem przeczulony ale kilkukrotnie słyszałem stuk z lewej strony podczas cofania po łuku lub ruszania np z parkingu. I nie jest to test ABS-u którego wcale nie doznaję. Ponadto w komorze silnika zauważyłem różnicę w położeniu "talerzy" ( czy jak to się nazywa ) amorków. Prawy jest mniej więcej na środku swego gniazda, natomiast lewy dość mocno przesuniętu. Różnica jest wyraźnie zauważalna. Może to mieć jakiś wpływ na geometrię czy TTTM ? Chciałbym być jak najlepiej przygotowany jak pojadę do nich znowu.
PozdrawiamW wyborach miss, stwierdzenie "Dać za wygraną" nabiera zupełnie innego znaczenia.
-
-
To może byc wina opon, niby wyważone a sciąga. U mnie po wyjeździe z salonu było tak samo, zgłosiłem i zamienili opony przód z tyłem - przestało sciągac.
Mam opony Continental Super Contact 195/95R15.
Tak się zastanwiam, może da się coś takiego zareklamowac i wymienic wadliwe oponki na nowe?
Komentarz
-
Komentarz