Sciąganie na prawo - po wizycie w ASo

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • bryko
    Drive
    • 2007
    • 45

Masmo, zgadzam sie w całej rozciągłośći.
  • Rudi
    Ambiente
    • 2006
    • 195
    • Octavia II combi (1Z5)
    • AXR 1.9 TDI PD 101 KM
    • CAYC 1.6 TDI CR 105 KM

Praktycznie od początku ściągało na prawo - pisałem między innymi o tym. W końcu udało mi się zgrać pasowny termin w ASO i pojechałem

Byłem umówiony na 10:00 no i oczywiście wjechałem o 10:40 - czemu nie jestem ździwiony ?
    Mechanik zabrał się do roboty z wielkim znawstwem i namaszczeniem co zaowocowało tym że maszynki na koła zakładał prawie godzinę. Potem nie był w stanie zmusić komputera do współpracy-następne 20 min. Na szczęście przyszedł inny mechanik o wyższym stopniu wtajemniczenia i pomógł. Komputer był bezwzględny i wykazał że koło przednie lewe jest nachylone do środka i to sporo. Werdykt - gdzieś pan przyje****ś ( styliści ). Zrobili śmieszne minki jak zakumali że mam przebieg niecałe 2 kkm i że o ściąganiu dzwoniłem do nich dzień po wyjechaniu z salonu. Poszły w ruch klucze i po następnych 30 minutach info że zrobione. Pan w krawacie z działu serwisu zrobił jazdę próbną i zawyrokował że ok. Ucieszony , po 3 godzinach czekania, wsiadłem do samochodu i gdybym nie skontrował to faktycznie bym przyje *** tyle że prawym kołem w krawężnik. Ciągnie w prawo tak samo albo jeszcze ładniej. Dzień się już kończył więc olałem i pojadę w poniedziałek.
    Obserwacje :
    Może jestem przeczulony ale kilkukrotnie słyszałem stuk z lewej strony podczas cofania po łuku lub ruszania np z parkingu. I nie jest to test ABS-u którego wcale nie doznaję. Ponadto w komorze silnika zauważyłem różnicę w położeniu "talerzy" ( czy jak to się nazywa ) amorków. Prawy jest mniej więcej na środku swego gniazda, natomiast lewy dość mocno przesuniętu. Różnica jest wyraźnie zauważalna. Może to mieć jakiś wpływ na geometrię czy TTTM ? Chciałbym być jak najlepiej przygotowany jak pojadę do nich znowu.

Pozdrawiam
    W wyborach miss, stwierdzenie "Dać za wygraną" nabiera zupełnie innego znaczenia.

Komentarz

• bartolini1978
      Elegance
      • 2006
      • 755

Rudi, Tak z ciekawości sprawdź grubość lakieru na błotnikach. I pytanie jaka to skoda

Komentarz

• Rudi
        Ambiente
        • 2006
        • 195
        • Octavia II combi (1Z5)
        • AXR 1.9 TDI PD 101 KM
        • CAYC 1.6 TDI CR 105 KM

Zamieszczone przez bartolini1978
        Rudi, Tak z ciekawości sprawdź grubość lakieru na błotnikach. I pytanie jaka to skoda
        Octa I, liftback, TDI. 2006 r
        A lakieru to za bardzo nie mam gdzie sprawdzić
        W wyborach miss, stwierdzenie "Dać za wygraną" nabiera zupełnie innego znaczenia.

Komentarz

• look
          Drive
          • 2005
          • 73

To może byc wina opon, niby wyważone a sciąga. U mnie po wyjeździe z salonu było tak samo, zgłosiłem i zamienili opony przód z tyłem - przestało sciągac.
          Mam opony Continental Super Contact 195/95R15.
          Tak się zastanwiam, może da się coś takiego zareklamowac i wymienic wadliwe oponki na nowe?

Komentarz

• jchelm
            Classic
            • 2006
            • 4

U mnie było tak samo. Po sciągało w prawo a po zmianie opon z letnich na zimowe przestało. Felgi zostały te same więc to napewno była wina opon

Komentarz

• daneczek76
              RS
              S_OCP Member
              • 2006
              • 3642
              • Toyota

Rudi, sprawdż cisnienie w oponach jak bedzi w jednej mniej to dopompuj bo może dlatego sciąga
              [b]SPOT OLSZTYN ostatni piątek miesiąca godz.19.00 parking przed TP SA

Komentarz

Pracuję...